Routes algemeen

De 4daagse Bergen kent iedere dag andere wandelroutes. Elke wandeldag staat een kerkdorp in de gemeente Bergen centraal. Tijdens deze 4daagse zijn de diverse wandelroutes met behulp van pijlen aangegeven. Op de wandelroutes zijn de diverse rustlocaties aangegeven. Onderweg word je verrast door gezellige muziek/entertainment. Bij een aantal rustlocaties is speelgelegenheid voor de kinderen en zijn toiletten aanwezig. Welke afstand je ook kiest, je kunt je hart ophalen aan de rijke cultuurhistorie en de mooie natuur van de Maasduinen. De routes lopen door de prachtige kerkdorpen van de gemeente Bergen, door de Maasduinen en door de boerenakkers.

Wil je geen 4 dagen meewandelen, dan is het ook mogelijk om 1 of meerdere dagen mee te doen. Elke deelnemer ontvangt een deelnamekaart en laat deze dagelijks afstempelen. Heb je alle stempels dan ontvang je tijdens de finaledag een medaille.

Op alle rustposten is een EHBO-koffer aanwezig. Daarnaast is een EHBO-team aanwezig bij de start- en binnenkomstlocatie. Indien nodig komt EHBO ter plaatse. Het telefoonnummer waarop de EHBO bereikbaar is, staat vermeld op de deelnamekaart.

Rolstoeldeelnemers
Deelnemers die aangewezen zijn op een rolstoel mogen natuurlijk ook meedoen. Per rolstoelgebruiker mag één begeleider gratis deelnemen. De routes met een lengte van 2,5 kilometer en/of 5 kilometer zijn rolstoel- en kinderwagentoegankelijk.

Op toerbeurt staan elk jaar 4 dorpen centraal. In 2021 starten de deelnemers bij MFC De Buun te Well. De 2e dag wandelen we in Wellerlooi, dag 3 in Siebengewald en we sluiten de 4e dag af in Nieuw Bergen.